קציצות במטבוחהקציצות של בשר צלעות טלה ואנטרקוט עם המון ירק - כוסברה, פטרוזיליה ואפילו שמיר אם אוהבים - שמתבשלות בתוך מטבוחה חריפה ומצומצמת טוב טוב. להשלמת המנה: פיתה קרקר דקיקה שמכינים לבד, שיהיה בשביל הרוטב
שירה בצלאל
| מאסטר שף
| פורסם 08/12/16 15:43
צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף
|
המצרכים :למטבוחה:
לקציצות:
לפיתה קרקר:
אופן ההכנה:1 מכינים את המטבוחה: טוחנים את העגבניות במעבד מזון בפולסים למרקם של רסק גס. שופכים לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לאידוי הנוזלים של העגבניות. מוסיפים סוכר וממשיכים לבשל. מוסיפים את שיני השום, הגמבה והפלפל הירוק ומבשלים עד לאידוי הנוזלים. מוסיפים מלח, שמן ופפריקה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה. 2 מטגנים את קוביות החציל בשמן, מספיגים עודפי שומן ומוסיפים לסיר. 3 הקציצות: טוחנים את נתח האנטרקוט ואת בשר הצלעות (אפשר להשתמש גם בבשר טחון רגיל). 4 טוחנים במעבד מזון את הבצל הירוק, השמיר, הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל הלבן ומוסיפים לבשר. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מערבבים היטב לתערובת אחידה. 5 יוצרים מתערובת הבשר כדורים קטנים ומהדקים רק ממש מעט, כדי שהבשר יהיה אוורירי ורך. מניחים את הקציצות בסיר עם המטבוחה (רק לאחר שהתבשלה היטב וצבעה הפך לבורדו). אם צריך, מוסיפים מעט מים רותחים. סוגרים את המכסה (לא מערבבים!) ומניחים לקציצות להתבשל על אש נמוכה מאוד. 6 פיתה קרקר: מערבבים את כל המרכיבים (את המים מוסיפים לאט לאט ובהדרגה). מרדדים דק דק ומניחים לבצק לנוח 15 דקות. משטחים על תבנית גדולה לפיתה דקיקה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה. הופכים מדי פעם. מתכוני התכנית מובאים כאן שפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. |