1 מערבבים את שני סוגי הקמחים ומסדרים על משטח העבודה עם גומה במרכז הקמח ומעט מלח. לתוכה שוברים 3 ביצים וטורפים אותן בעדינות. מתחילים ללוש את הבצק עד לגיבושו. הוא צריך להיות מעט דביק אך לא יותר מזה. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח.
2 על מחבת יציבה וגדולה מטגנים בצל, סלרי וגזר עם שמן זית. לאחר כרבע שעה מוסיפים שאטה (המנה אמורה להיות חריפה מאוד) ואת שני סוגי הבשר הטחון. מטגנים הכל יחד ומוסיפים נענע טרייה קצוצה בנדיבות. כשמתחיל להתייבש מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות ומורידים מהאש.
3 מגרדים לתוך המסה 200 גרם פרמזן ומניחים לצינון מלא לפני המילוי.
4 מתחילים לעבד את הבצק במכונת פסטה וקורצים עיגולים מהרצועות הדקות. מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול ומקפלים היטב לטורטליני מהודק. אפשר למרוח מים בשולי הבצק על מנת לוודא שהכיסונים יישארו סגורים ברתיחה.
5 מכינים ריקוטה: מבשלים חלב, שמנת, נענע מיובשת ומלח עד כמעט רתיחה (90 מעלות) ומסירים מהאש. מוסיפים רבע כוס חומץ ובוחשים היטב. מסננים את המסה לתוך חיתול בד ומניחים בצד כשעה. ככל שהריקוטה תעמוד יותר זמן היא תהיה מוצקה יותר, חשוב לשמור עליה קרמית ולא להגזים עם הזמנים.
6 מכינים שמן נענע: חולטים נענע ותרד, טוחנים היטב עם השמן ומסננים.
7 מרתיחים בסיר מים מומלחים, ומבשלים את הכיסונים כ-8 דקות עד דרגת אל דנטה.
8 ממיסים במחבת את החמאה ושאר מרכיבי הרוטב עד לאמולסיה של החמאה והנוזלים.
9 מעבירים את הכיסונים המבושלים למחבת עם הרוטב לצריבה טובה.
10 להגשה: מניחים גבינת ריקוטה בצלחת ומעליה כיסונים עם הרוטב מהמחבת. על הכיסונים מזלפים מעט שמן נענע, מניחים עלי נענע מטוגנים על כל כיסון ומגרדים פרמזן בנדיבות.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.