1 בסיר קטן שמים את מרכיבי הריבה, ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שמצטמצם לריבה. אם צריך מוסיפים מים תוך כדי התהליך.
2 קרמל מלוח: על מחבת ממיסים סוכר לקרמל ללא ערבוב, עד שכל הסוכר נמס וצבעו הפך חום. מורידים מהאש ומוסיפים שמנת מתוקה וחמאה וטורפים בעזרת מטרפה. מחזירים לאש לעוד כחצי דקה.
3 טוויל אגוזי מלך: בקערה טורפים את כל המרכיבים מלבד אגוזי המלך ומעבירים למקרר ל-15 דקות. משטחים בעזרת פאלטה על נייר אפיה את הבלילה לשכבה דקה ככל האפשר. מפזרים למעלה את אגוזי המלך הטחונים ואופים 10-8 דקות ב-210 מעלות.
4 מערבבים את כל חומרים הבלילה בקערה. משרים את פרוסת הלחם בבלילה כ-5 דקות מכל צד. ממיסים גוש חמאה על מחבת, ומטגנים את הלחם 4-3 דקות מכל צד. מעבירים לתנור ואופים ב-200 מעלות לעוד כ-5 דקות.
5 על צלחת הגשה יוצקים 3-2 כפות ריבת התותים, ומעל הריבה מניחים את הפרנץ' טוסט. על הפרנץ' טוסט יוצרים פסים אלכסוניים של מסקרפונה ותותים פרוסים. מעל מניחים חתיכת טוויל, ומקשטים בקרמל מלוח.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.