>> מתכונים לראש השנה
1 מערבבים חלמונים וסוכר. מקציפים את החלבונים עם המלח, מוסיפים את החלמונים והסוכר ומיד גם את הקמח והשמרים. מערבבים ומשטחים על נייר אפייה.
2 מחממים תנור ל-160 מעלות.
3 מקרמלים במחבת את הסוכר והפיסטוקים. כשהתערובת מתקשה טוחנים אותה בבלנדר לאבקה. מפזרים 4 כפות מהאבקה על העוגה ואופים 13 דקות.
4 המוס: מערבבים את החלמונים עם השוקולד המומס וממרח הנוגט. מקציפים את החלבונים ומאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס. מכניסים לרינג ומעבירים למקפיא.
5 הסירופ: מחממים בסיר קטן מים, מיץ לימון, קמומיל וקליפת לימון, סוכר ופאדג' וניל. מבשלים חצי שעה, עד שנוצר סירופ.
6 ההרכבה: פורסים את הבננה ומקרמלים אותה במחבת. מוציאים את המוס מהמקפיא. חותכים את העוגה לשני רינגים בגודל הרינג של המוס ומרטיבים בסירופ.
7 מרכיבים את השכבות: עוגה, מוס שוקולד, כף של אבקת פיסטוקים ועוד עוגה. למעלה מסדרים את הבננות המקורמלות בצורת פרח.
8 ממיסים שוקולד פיסטוק וחמוציות ומוסיפים שמנת מתוקה. מטפטפים את הגנאש ואת סירופ הקמומיל מסביב לעוגה ועליה. מפזרים אבקת פיסטוקים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.