1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים במיקסר כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כ-30 דקות.
2 מכינים את הקרמל: במחבת שטוחה מניחים את הסוכר והמים בשכבה אחידה ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והופך לקרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה בזהירות ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים עד שאחיד ומורידים מהאש.
3 מכינים את האגסים: פורסים את האגסים לפרוסות דקות, ללא הגלעינים. מבשלים אותן בסיר קטן יחד עם הסוכר, המים, הקינמון והאניס, עד שהם רכות וכמעט שקופות.
4 מכינים את כדורי המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה, השקדים, 5 כפות מרוטב האגסים והקינמון לתערובת אחידה. מקררים עד שהיא מתקשה מעט ויוצרים כדורים שדומים לכדורי מוצרלה.
5 מחממים תנור -180 מעלות.
6 מפזרים על משטח העבודה קמח דורום ומרדדים עליו את הבצק לצורות עגולות של פיצה. מורחים את הקרמל, מפזרים את פרוסות האגסים ומניחים כמה כדורי גבינה. מקשטים בעלי נענע ואופים בתנור כ-10 דקות, עד שהבצק שחום.