1 סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ. כדקה לאחר תחילת הרתיחה מורידים מהאש. מצננים לטמפרטורת חדר ואחר כך במקרר, כדי לקבל מרקם צמיגי.
2 ממשיכים עם החלוואת: מביאים לרתיחה את המים בסיר. בינתיים מערבבים בקערה את הסולת ואת הסוכר. מוסיפים למים הרותחים, תוך כדי ערבוב, את הסולת והסוכר, ואחריהם מוסיפים מי זהר. מערבבים על אש נמוכה כל הזמן עד שמתקבל בצק סמיך מאוד.
3 מורידים מהאש ומוסיפים את המוצרלה. מערבבים עד שהמוצרלה נטמעת בבצק.
4 מניחים ניילון נצמד על משטח העבודה, מורחים במעט מאוד סירופ סוכר ומעבירים את הבצק, בעודו חם, למשטח. משטחים את פני הבצק על המשטח ומורחים מעל מעט סירופ סוכר.
5 מניחים על הבצק נייר אפייה ומרדדים בעדינות עד לעובי 3-2 מ"מ.
6 מעבירים את גבינת הריקוטה לשקית זילוף, ומזלפים לאורך הבצק פס רחב. מגלגלים את הבצק בעדינות (רצוי להיעזר בניילון או בכלי כלשהו) ויוצרים גליל שעוטף את הגבינה.
7 חותכים לאורך את הגליל וחוזרים על הפעולה כדי ליצור עוד גלילים עד סוף הבצק. את הגלילים מכניסים למקרר להתייצבות לחצי שעה לפחות.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.