1 מכינים את הבצל הכבוש: מניחים את הבצל הפרוס במסננת ושופכים מעל 3 כוסות מים רותחים על מנת לשטוף אותו ולעדן את טעמו.
2 מערבבים את המלח, הסוכר והחומץ בצנצנת, מוסיפים את הבצל, סוגרים היטב ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות (אפשר להכין מספר ימים לפני).
3 מכינים את הבלילה: מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
4 בקערה נפרדת מערבבים את הביצה עם קמח, פפריקה, מלח ופלפל. מוסיפים מים לאט עד שמתקבלת בלילה בסמיכות בינונית. במידה ויצאה דלילה מדי ניתן להוסיף מעט קמח. מקפלים פנימה את קצף החלבונים ומכניסים למקרר.
5 מכינים את האיולי: שמים את החלמונים בקערת מיקסר, מתחילים להקציף במהירות בינונית. מזלפים שמן בעדינות תוך כדי פעולת המיקסר עד שמתחילה להיווצר מסה סמיכה. מוסיפים פלפל חריף קצוץ, רוטב חריף, מלח ופלפל. ממשיכים לערבב ולהוסיף שמן, עד שמתקבלת תערובת מעט פחות סמיכה ממיונז.
6 מכינים את החסה הצרובה: מורחים עלי חסה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל, צורבים עם ברנר או בתנור במצב גריל על חום גבוה.
7 מכינים את הסלט: מערבבים היטב את כל המרכיבים.
8 מחממים שמן לחום גבוה, טובלים את הדג בבלילה הקרה ומטגנים עד להזהבה.
9 מרכיבים את הפיתה: מורחים איולי בחלק הפנימי של הפיתה, מניחים מספר חתיכות דג, מוסיפים עלה חסה צרוב, כף מהסלט, מזלפים עוד איולי ומפזרים מעט צ'ילי ובצל ירוק, ומגישים מיד.