1 מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול להמשך.
2 מכינים את הפסטו: שמים את העגבניות המיובשות בקערה, יוצקים פנימה מעט מים ומניחים לעגבניות להתרכך כ-5 דקות.
3 מעבירים את העגבניות המיובשות למעבד מזון יחד עם שאר המצרכים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד (אם צריך, מזלפים פנימה בהדרגה את שמן הזית).
4 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5 מעבירים את הפסטו לסיר רחב ושטוח. מוסיפים את חצי כוס מי הבישול של הפסטה ומערבבים. מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
6 מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לצלחות מעטרים בצנוברים קלויים ופרמזן.
מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.