1 הפיתות: לשים את כל המרכיבים היטב ליצירת בצק אחיד. מתפיחים שעה באזור חמים. מטפטפים על הבצק מעט שמן ולשים שוב. מניחים לעוד חצי שעה.
2 מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם, מכסים כדי שלא יתייבשו ומניחים להם לתפוח מעט.
3 מרדדים את הכדורים בעזרת מערוך, מכסים ומתפיחים שוב.
4 מחממים סיר על אש קטנה ומכסים במכסה ספירלה חשמלי (של סיר פיתות). מכינים בפנים את הפיתות בזהירות. מכסים את הפיתות המוכנות במגבת כדי לשמור על לחות.
5 הפלאפל: טוחנים את החומוס עם התבלינים, השום והכוסברה. מערבבים, ומוסיפים קמח לפי הצורך ליצירת מסה לא קשה ולא דלילה מדי. נותנים לתערובת לנוח מעט, יוצרים כדורים ומטגנים בשמן עמוק.
6 הסחוג: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר לקבלת סחוג.
7 הסלט: קוצצים את הירקות ומתבלים לפי הטעם.
8 הרכבת המנה: פותחים פיתה, מורחים טחינה וסחוג, מוסיפים פלאפל וסלט ומגישים.