1 משרים את פטריות הפורצ'יני בחצי כוס מים רותחים. מסננים ושומרים את הנוזלים.
2 מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל עד שקיפות, בערך 5 דקות. מכניסים למחבת את השום, הפטרוזיליה ואת האורז, מערבבים היטב ולאחר דקה, שופכים את כוס היין.
3 מבשלים עד שלא רואים נוזלים במחבת, ואז מוסיפים בהדרגה את נוזלי ההשריה של הפטריות ובהמשך את ציר העוף, 1-2 מצקות בכל פעם. אחרי שנגלה אחת של נוזל נספגה מוסיפים את הנגלה הבאה. חוזרים על תהליך הוספת הנוזלים והערבוב 15 דקות עד שהאורז אל דנטה.
4 בוחשים פנימה את פטריות הפורצ'יני. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ופרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ונותנים לו לנוח לכמה דקות.
5 לוקחים מחבת גריל, מחממים את פטריות הפאנגי (או השמפיניון) והשיטאקי עד שמזהיבות. כאשר הפטריות מוכנות, שמים אותן על נייר סופג.
6 הרכבת המנה: שמים את הפטריות פאנגי בתחתית הצנצנת, לאחר מכן, את הריזוטו ואחר כך שכבה של עוד פטריות ואחר כך ריזוטו ובסוף עוד שכבה של פטריות. מגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.