1 מערבלים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הקמח והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעט חלב, לפי הצורך, וממשיכים לגבש ביד עד לקבלת בצק אחיד.
2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 משטחים את הבצק, מסדרים בתבנית ואופים אפייה עיוורת ב-180 מעלות כ-15 דקות.
4 בינתיים מערבבים את כל חומרי הרויאל.
5 פורסים את החציל, מזלפים עליו שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים ב-200 מעלות עד שהוא מזהיב יפה.
6 מרכיבים את הפאי: שופכים את הרויאל על הקלתית. מסדרים את פרוסות החציל ואופים בתנור בחום של 120 מעלות עד הזהבה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים