1 הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים רותחים מומלחים היטב עד לריכוך, מסננים ומחזירים לסיר לייבוש הנוזלים. משאירים על אש נמוכה, מועכים ומוסיפים בהדרגה חמאה וחלב. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
2 הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים, לשים היטב ויוצרים קציצות בערך בגודל של כדור פינג פונג. משטחים מעט.
3 מחממים מחבת עמוקה עם מעט שמן זית וצורבים קלות את הקציצות משני הצדדים.
4 הרוטב: באותה מחבת מטגנים יחד פלפל חריף, שום, מרווה ותימין להוצאת הטעמים. מוסיפים את החומוס וצורבים מעט.
5 מוסיפים את הדובדבנים ללא הנוזלים, מוסיפים את הוויסקי ומחכים עד לאידוי מלא של האלכוהול. מוסיפים את הקולה ואת הנוזל של הדובדבנים, מבשלים עד צמצום, ממליחים ומפלפלים.
6 מוסיפים מים שיגיעו עד חצי מגובה הקציצות ומביאים לרתיחה.
7 מוסיפים את הקציצות, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 15-20 דקות ובמהלכן הופכים את הקציצות פעם אחת.
8 פותחים את המכסה לצמצום קל של הרוטב. במידת הצורך מוסיפים מנוזלי הרוטב הרצויים.
9 מגישים עם הפירה.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.