1 מג'דרה: מחממים את שמן הזין במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אגב ערבוב מעל להבה בינונית עד הזהבה, בערך 15 דקות.במקביל, שמים את המים והעדשים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מרתיחים 10-15 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא לחלוטין. מסננים ושומרים את מי הבישול בקערה.
2 שוטפים את הבורגול ומסננים. שמים בסיר את הבצל המטוגן ואליו מוסיפים את הבורגול והעדשים. מטגנים כדקה מעל להבה בינונית, רק כדי לצפות את העדשים והבורגול בשמן.
3 מוסיפים את מי הבישול של העדשים ועוד קצת מים פושרים (המים צריכים להיות ס"מ אחד מעל תכולת הסיר) ומביאים לרתיחה. מוסיפים למים מלח לפי הטעם, סוגרים טוב עם מכסה ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים 20 דקות עד שהבורגול רך. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עד להגשה.
4 טבעות בצל: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן. מפרידים את פרוסות הבצל לטבעות ומצפים אותן בקמח. מטגנים במספר נגלות, בערך 3 דקות כל סיבוב עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
5 עיג'ה: מגררים בפומפייה את הזוקיני ותפוח האדמה. מעבירים למסננת שממוקמת מעל קערה וסוחטים מהם את כל המיצים. שמים את הירקות המגוררים בקערה יבשה, כל שאר המצרכים ומערבבים יחד לבלילה אחידה.
6 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת (אפשר ורצוי להשתמש בשמן של טבעות הבצל). בעזרת כף יוצרים לביבות ומטגנים במספר סבבים, 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
7 מלפפונים ביוגורט: קוצצים את המלפפונים לקוביות קטנות. שמים בקערה עם הנענע ומוספים אליהם את היוגורט, השמנת והנענע היבשה. מתבלים בצלח לפי הטעם ומעבירים לקערת הגשה. רגע לפני שמגישים, מוסיפים פנימה כמה קוביות קרח קטנות.
8 להגשה: מסדרים ערימה יפה של המג'דרה על צלחת, מעליה מניחים 2-3 לביבות, מעליהן טבעות בצל ולצידן את היוגורט והמלפפונים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.