לחם עם גבינת עיזים וכרישהלחם מעולה עם הפתעות של כרישה וגבינת עיזים, ולצדו חמאת דבש, מטבל ירוקים ומטבל דלעת ושום
איתיאלה היאט
| מאסטר שף
| פורסם 27/04/21 23:03
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
|
לחם ממתכון בסיסי של אורי שפט. מחליפים חצי מכמות הנוזלים ביוגורט. המצרכים :למילוי:
לכרישה:
למטבל ירוקים חריף
לחמאת דבש:
למטבל דלעת ושום:
אופן ההכנה:1 מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, ומטגנים את הכרישה עם הפלפל הסודני עד שהיא מקורמלת ורכה. מתבלים במלח ופלפל. 2 מכינים את הלחם לפי המתכון הבסיסי. אחרי ההתפחה הראשונה חותכים ל-3 חתיכות מלבניות שטוחות מעט. מניחים מלבן אחד על משטח מקומח, מעליו שכבה של כרישה וגבינות. מעל מניחים עוד מלבן בצק, עוד תוספות ומסיימים במלבן בצק. מעגלים לכדור בצק בצורת אליפסה, הופכים לתוך סלסילת התפחה ומתפיחים לילה שלם במקרר. 3 מחממים תנור עם אבן שמוט ל-200 מעלות, ומניחים בתחתית קערה חסינת חום מלאה במים. 4 מוציאים את הלחם בעדינות מסלסילת התפחה לנייר אפייה מקומח. חורצים חריץ לאורך הלחם בתנועה אחת חדה. 5 מכניסים את הלחם לתנור ואחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אופים עד שהלחם מזהיב ויש לו רעש חלול כשמקישים עליו למעלה. 6 טוחנים יחד בבלנדר את כל חומרי מטבל הירוקים למחית אחידה. 7 חמאת דבש: במיקסר, על המהירות הכי גבוהה, מקציפים שמנת עד שהשומן נפרד מהנוזלים (15-10 דקות לפחות). בסיום התהליך מעבירים את השומן במסננת, ומתקבלת החמאה. מטמיעים את הדבש לתוך החמאה. 8 מטבל דלעת ושום: במחבת צולים את הדלעת במעט שמן זית עד שהיא מתרככת מאוד ומתבלים במעט מלח. בסיר קטן יוצקים שמן זית ומבשלים את שיני השום בשמן, על אש נמוכה מאוד, עד להתרככות. מוציאים מהשמן, טוחנים את הדלעת והשום יחד, מתבלים ומוסיפים את השמנת החמוצה. |