1 מכינים את הבצק: מערבבים בכוס את המים, מיץ הלימון והמלח.
>> מתכונים לשבועות
2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי.
3 יוצרים שקע במרכז ושופכים פנימה את המים עם הלימון והמלח. אוספים את הבצק לכדור ולשים דקה-שתיים על משטח מקומח, עד לקבלת בצק רך וחלק.
4 מותחים את הבצק ומקפלים, וככה עד שש פעמים. יוצרים שוב כדור ומניחים מכוסה במקרר לשעה-שעתיים.
5 מותחים את הבצק על משטח מקומח או במכונת פסטה עד לעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ.
6 המילוי: בסיר מטגנים בסיר את השום, הבצל והגמבה. כשהבצל כמעט שקוף מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לסגירה.
7 מתבלים את הבשר, מערבבים, ואחרי 3 דקות מוסיפים את העגבניות והסוכר. מערבבים ומכסים. אם רוצים, מוסיפים זיתים וביצה קשה.
8 מחממים שמן לטיגון עמוק.
9 מניחים במרכז כל עיגול בצק כף גדולה מהמילוי וסוגרים היטב.
10 מטגנים 3 דקות ומוציאים לנייר סופג.
11 הסלסה: מבשלים את כל הירקות במים עד רתיחה. מוציאים, מצננים, מקלפים את העגבניות וקוצצים את שאר הירקות לקוביות קטנות. מערבבים עם השמן, החומץ, והתבלינים ושומרים במקרר.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.