1 מביאים לרתיחה בסיר בינוני מים עם אורז. מתבלים בכפית כורכום ו-2 כפיות מלח ומבשלים חצי בישול. מסננים מתחת מים קרים ומשאירים במסננת.
2 מערבבים את הזעפרן בחצי כוס מים חמים.
3 מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת יחד עם מלח, כפית בהרט, מעט קינמון וחצי כפית כמון. כשהוא מגיע להזהבה בהירה מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
4 מטגנים את הגזר עד לחצי ריכוך, מוסיפים את הערמונים, חצי מכמות השקדים, מעט קינמון, מעט בהרט ומעט מלח, ומורידים מהאש.
5 סוגרים את נתחי הבשר במחבת עם מעט שמן ומתבלים במלח, פלפל ובהרט.
6 הרכבת המנה: קורצים מתפוחי האדמה לבבות בעזרת חותכן.
7 מחממים בסיר בינוני רבע כוס שמן קנולה עם קורט כורכום ומסדרים את תפוחי האדמה באופן מרווח. מכסים את תפוחי האדמה בשכבת אורז.
8 מערבבים בקערה בינונית את שאר האורז עם הבצל והגזר, הערמונים ושלל הצימוקים. מפוררים את ניצני השושנים ומערבבים.
9 מעבירים חצי מכמות תערובת האורז והירקות לסיר, מסדרים את הבשר ומכסים במחצית השנייה.
10 שופכים מלמעלה את המים עם הזעפרן ומבשלים שעה על אש נמוכה מאוד. סוגרים את המכסה עם מגבת.
11 בהגשה הופכים את הסיר על מגש גדול כך שתפוחי האדמה יהיו למעלה. מפזרים מסביב את יתרת השקדים ואת הפיסטוקים הקלויים ומגישים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.