1 קוצצים גס את התרד ומניחים בקערה. מוסיפים את הגבינות המפוררות, את התבלינים ואת שמן הזית ומערבבים היטב.
2 פותחים עלה בודד של בצק פילו. משמנים בנדיבות בעזרת מברשת. מניחים עלה שני ומורחים גם אותו בשמן.
3 מניחים לרוחב דף הפילו, בחלק הקרוב אלינו, 7-6 כפות גדושות מהמלית. מגלגלים בעדינות את הבצק עד שנוצר גליל, ומורחים אותו בשמן מלמעלה.
4 מניחים בזהירות את הגליל בתבנית בקוטר 26 ס"מ על נייר אפייה, בצורה של חצי מעגל.
5 מתחילים מחדש עם שני עלים נוספים ומכינים באותה הדרך גליל נוסף.
6 מסדרים את הגלילים יחד ליצירת שבלול אחד גדול. מורחים בשמן את השבלול כולו.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו). מורחים ביצה טרופה על כל השבלול, מפזרים שומשום מעל, ואופים כ-50 דקות עד שהבצק הופך לזהוב.
8 מערבבים בקערה את כל המרכיבים לציזיקי, ומשהים לשעה לפחות לפני ההגשה.
9 חותכים לחצאים את הביצים הקשות, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים לצד הבורקס והציזיקי.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.