1 מחממים את השמן והחמאה בסיר. 2. מוסיפים את כוס האורז ומצפים את גרגרי האורז בשומן החמאה. 3. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים וממתינים עד שהאורז מוכן 4. בינתיים במחבת נפרדת מטגנים את החציל הקלוף קלות בשמן הקנולה ומוסיפים מעט מפרוסות הג'ינג'ר. 5. לאחר שהתערובת נעשית זהובה מוסיפים פנימה 2/3 מקופסת חלב הקוקוס ו-1/3 שומרים בצד. 6. מוסיפים מעט סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם וממתינים עד שהחציל נעשה רך, ונמעך בקלות. 7. טוחנים את החציל הרך באמצעות בלנדר ידני תוך כד שמוסיפים לתערובת את חופן עלי הבזיליקום הקצוצים. מתקבל קרם בעל גוון ירקרק. את הקרם מעבירים לקערה ומניחים בצד. 8. מכניסים את עיסת המנגו, חלב הקוקוס ופלפל השאטה יחד לתוך סיר נוסף ומבשלים על אש נמוכה עד לרתיחה אחת. 9. יש לערבב כל הזמן על מנת למנוע את שריפת עיסת המנגו. מתקנים את הטעמים עם סוכר, מלח ופלפל. על הרוטב המתקבל להיות בעל מרקם קרמי, ומשאירים בצד. 10. מקפיצים במחבת מעט ג'ינג'ר בשמן קנולה , שופכים מעליו את האורז המוכן, מוסיפים את עלי הכוסברה, מערבבים ומתקנים טעמים עם סוכר מלח ופלפל. 11. מצפים את אצבעות פילה הלוקוס בסויה מתוקה ומעט טריאקי ומותירים אותו על צלחת לספוג את הטעמים למשך 15-20 דקות. 12. משמנים את המחבת במעט שמן קנולה וצורבים את אצבעות הפילה קלות זמן קצר מאוד כדקה – דקה וחצי, תוך שמחליפים את דופנותיו כל 15-20 שניות, כך שאינו מתבשל. על הפילה להיות צרוב קלות בלבד.
אופן ההגשה: 1 ממלאים קערית קטנה באורז המוכן. 2. לוקחים צלחת הגשה, עליה הופכים את קערית האורז, כך שיוצרת עיגול אורז במרכז הצלחת. 3. את קרם החציל מניחים סביב האורז בצורת עיגול. 4. על קרם החצילים מפזרים בעיגול סביב האורז את אצבעות הלוקוס. 5. יוצקים קלות מרוטב המנגו על האורז ואצבעות דג הלוקוס ומגישים.