>> מתכונים לראש השנה
1 לשים יחד את כל מרכיבי הפסטה עד לקבלת בצק קשה יחסית ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
2 הרוטב: מניחים את קוביות חזה האווז במחבת קרה ומחממים עד שהן נצרבות.
3 מרתיחים את הציר.
4 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי הדק ביותר, וחותכים לרוחב הרצוי.
5 מבשלים את הפסטה בציר הבקר כ-4 דקות ומעבירים למחבת עם חזה האווז. מוסיפים את התבלינים הכתושים ומעט ציר בקר ומערבבים כל הזמן.
6 מוסיפים את חלמון הביצה וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה גבינה ושמנת מתוקה (ואם צריך – עוד מעט מציר הבקר) עד לקבלת רוטב במרקם הרצוי.
7 הקציפה: משרים את הפלפלים היבשים בקערה עם מים רותחים לרבע שעה. מייבשים ומוציאים גרעינים.
8 מכניסים את כל מרכיבי האריסה מלבד השמנת המתוקה לבלנדר וטוחנים למשחה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
9 מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לטחון. מעבירים דרך מסננת לקערה נפרדת וחוזרים על פעולת הסינון פעם נוספת.
10 מעבירים את האריסה החלקה לסיפון ומזלפים נגיעות על הפסטה המוכנה.
11 הטוויל: מפזרים את גבינת הגרנה פדנו במחבת נון סטיק חמימה, משטחים ומחכים שהגבינה תימס ותתחיל להתרומם בצדדים. הופכים אותה לשיש ומחכים לייבוש מוחלט.
12 מניחים את הטוויל על הפסטה עם קציפת האריסה, ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.