1 שמים בסיר לחץ גזר, פטרוזיליה, פטריות פורטובלו, מים וציר בקר ומבשלים 30 דקות (אפשר לבשל בסיר רגיל כשעה וחצי). מסננים לקבלת ציר נקי.
2 מחממים מים בסיר גדול. כשהם רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים. פורסים את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. באותם מים חולטים את האספרגוס למשך דקה ומעבירים למי קרח לעצירת בישול.
3 ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים בהדרגה את הציר שהכנו. ממשיכים לבשל עד שהציר מצטמצם ומסמיך.
4 מורחים את הסטייקים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
5 מחממים פלנצ'ה או מחבת עבה היטב וצולים את הסטייקים לרמת צלייה שאוהבים. מוסיפים למחבת את השומר ותפוחי האדמה וצולים להשחמה קלה.
6 מניחים את הסטייקים המוכנים יחד עם השומר ותפוחי האדמה על צלחת ושופכים מעל את רוטב הבשר והפטריות.
תפוחי האדמה לבישול מגיעים בשקית צהובה. הם תפוחי אדמה לבנים, שאינם מתפוררים בבישול, מתבשלים מהר יותר ומתאימים גם לשילוב בסלטים. המרקם שלהם בשרני יותר ופחות מוצק.