1 מכינים את הבצק: לשים את הקמח והשמנת המתוקה במיקסר עד שמתקבלים פתיתי בצק. מאחדים אותם בידיים לבצק ומניחים במקרר לחצי שעה.
2 פורסים את כל הפטריות דק.
3 שוטפים את התרד היטב. במחבת ממיסים את החמאה ושמן הזית ומקפיצים בהם את התרד לדקה-שתיים.
4 שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר מים כ-40 דקות או 20 דקות בסיר לחץ, עד שהם רכים. מועכים את תפוחי האדמה הרכים במסננת כך שהקליפות והגושים לא יעברו ויתקבל פירה חלק.
5 מקלפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לפרוסות. מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את פרוסות הארטישוק הירושלמי עד שהן רכות, אבל לא רכות מדי.
6 מוסיפים לפירה חמאה, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים.
7 מכינים את המרווה: במחבת קטנה ממיסים את החמאה ומטגנים בה את עלי המרווה כמה דקות, עד שהם פריכים.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק הקר לעלה דק ובתבנית פאי משטחים שכבה של בצק על התחתית והדפנות ומהדקים היטב. אופים 8 דקות בתנור ומוציאים את התבנית.
9 מניחים מעל הבצק את פירה תפוחי האדמה, התרד, הפטריות ופרוסות האספרגוס. מפרקים את גבינת הקממבר בידיים ומפזרים חתיכות ממנה על הפאי. מפזרים את עלי הטימין. מסדרים מעל את עלי המרווה ואופים עוד 15 דקות.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.