1 מתחילים ברוטב: מטגנים במחבת את הבצל המגורד עם העגבניות, מוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות, המלח והפלפל השחור.
2 מטגנים את כל הירקות לרטטוי עד לחריכה. מוסיפים את התימין והרוזמרין לפי הטעם. ממלחים ומפלפלים לפי הטעם.
3 לבצק - מכניסים לקערה את הבורגול והמים, ומניחים עד שהמים נספגים.
4 מכניסים את הבורגול התפוח למיקסר. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והשאטה. מוסיפים שמנת, מלח ושמן זית ומערבלים לאחידות.
5 מרדדים את הבצק לתוך תבנית ואופים עד להזהבה ב-180 מעלות כ-7 דקות.
6 מוציאים מהתנור את הבצק האפוי, מעליו יוצקים את הרוטב ומעל הרוטב את הירקות המטוגנים.
7 לקישוט: בקערה מערבבים פרמזן, גבינת שמנת, עגבניות מיובשות ובצל ירוק. פורסים את הזוקיני לרצועות דקות, מגלגלים וממלאים בתערובת. מניחים את הגלילות מעל הרטטוי ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.