1 את העגבניות מניחים בקערה ומכסים במים רותחים מהקומקום. לאחר מס' דקות מקלפים את העגבניות (השיטה: חורצים X בטוסיק של העגבנייה והקליפה תוסר בקלות). חותכים לקוביות ומניחים בקערה בצד.
2 מחממים מעט שמן קנולה ומוסיפים חצי מכמות השום, פרוס דק. את הפלפל החריף מוסיפים פרוס גם כן ומטגנים קלות על אש נמוכה.
3 במקביל בקערה קטנה מערבבים את הפפריקה המתוקה, החריפה ואת יתר השום כותשים פנימה ומוסיפים קורט מלח, מערבבים עם כף מים - זה הפלפלצ'ומה.
4 לאחר 2-3 דקות טיגון של השום והפלפל, מוסיפים את הפלפלצ'ומה ומערבבים מהר שלא יישרף, לאחר דקה מוסיפים את העגבניות שהכנו מבעוד מועד.
5 מגבירים לאש בינונית ונותנים לעגבניות להגיר את הנוזלים כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את הרסק וכוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
6 את הרינגה יש לקלף (להסיר את הראש, לחתוך חריץ עם סכין חדה ודקה בגב של הדג, לתפוס קצה של עור בקרבת הזנב - ופשוט למשוך, בסוף לחתוך את הזנב).
7 לאחר מכן מפלטים את הרינגה (לנסות להוציא כמה שיותר בשר ופחות עצמות - לא נורא אם לא מצליחים, הרבה טריפוליטאים שמים את הדג כולו)
8 לאחר שהרוטב מבעבע על אש קטנה כ-10-15 ד' מוסיפים עוד כוס של מים רותחים ואת פרוסות הרינגה ונותנים לו עוד 10 דק' על האש, לא יותר.
9 בזמן זה מכינים את הרביכה: מרתיחים 6 כוסות מים עם 1-2 כפות שמן וחצי כפית מלח, כשהמים רותחים מוסיפים בהדרגה (זילוף איטי לתוך המים) את הסולת, תוך ערבוב עם כף עץ, זה שלב קריטי - אם מוסיפים מהר מדי או מערבבים לאט מידי, יהיו גושים בסולת. ממשיכים לערבב כל הזמן כ- 5 דקות, עד שנוצרת דייסה לא נוזלית מדי ולא קשה מדיי, אם היא נוזלית מדיי צריך להוסיף טיפה סולת אם היא קשה מדיי - להוסיף טיפה מים רותחים. כל הזמן לערבב.
10 הרכבה: מניחים את הסולת בצלחת עמוקה, יוצרים שקע באמצע, אל השקע מוזגים את הרוטב. מטפטפים מעל כמה טיפות מיץ לימון טרי.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה | 553קלוריות |
חלבונים | 19 גרם |
פחמימות | 79 גרם |
שומנים | 9 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה