1 מכינים בצק פריך: מעבדים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר והמלח כ-10 שניות. מגרדים את החמאה בפומפייה. מפעילים שוב את המעבד ומוסיפים את החמאה המגורדת. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מרופד בניילון נצמד ומחברים את הפירורים עד שנוצר כדור. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות (אם אפשר, עדיף להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר).
3 מכינים בצק רבוך: יוצקים לסיר כבד וגבוה את החלב. מוסיפים חמאה, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה חזקה. מוסיפים את כל הקמח ומערבבים.
4 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד כ-5 דקות, עד שנוצר בצק שנפרד מדופנות הסיר.
5 מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר, כ-5 דקות. מגבירים את המהירות ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם. ממתינים שהביצה תתערבב לחלוטין בבצק לפני שמוסיפים את הבאה אחריה. מעבירים את הבצק לשק זילוף.
6 מרדדים את הבצק הפריך לעיגול בעובי חצי ס"מ. מזלפים עליו 2 או 3 טבעות (תלוי בגודל הבסיס) של בצק רבוך. בין הטבעות משאירים מרווח של 3-4 ס"מ לפחות. משאר הבצק הרבוך מזלפים פחזניות בגודל אגוז.
7 אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, ומקררים.
8 לקרמל: מרתיחים את הסוכר והמים בסיר בינוני עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל בהיר. מסירים מהאש ומחכים עד שהבועות נעלמות.
9 מקציפים את חומרי הקצפת וממלאים את הפחזניות. טובלים את החלק התחתון בקרמל ומדביקים על בסיס העוגה (על הטבעת החיצונית) על העיגול החיצוני של הבצק הרבוך.
10 כאשר כל העיגול מלא בפחזניות, מקשטים את העוגה בקצפת שנשארה ומפזרים מעל גרידת לימון.
* אפשר לקשט את העוגה בתותים מקורמלים: טובלים את הפירות בקרמל חם ומניחים להם להתקרר על נייר אפייה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!