1 קוצצים ומערבבים את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול.
2 משטחים כל עלה עם הצד המחוספס כלפי מעלה, והגבעול בחלק הקרוב. מניחים מהתערובת באמצע החלק התחתון של העלה, ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה. מהדקים את הצדדים ומגלגלים עד לקבלת סיגר קטן.
3 בסיר קטן שיכול להיכנס גם לתנור שמים מעט שמן בתחתית, ומסדרים יפה בשתי שכבות את פרוסות הלימון ופרוסות העגבנייה. מסדרים את עלי הגפן צמודים, בצורה מעגלית (אם מסתכלים על הסיר מלמעלה רואים שבלול גדול).
4 מתבלים את המים במלח ופלפל ויוצקים לתוך הסיר עד לכיסוי מוחלט של עלי הגפן, אבל לא הרבה מעליהם. מניחים מעל עלי הגפן צלחת שקטנה מקוטר הסיר כדי ליצור משקולת, ומכסים את הסיר.
5 מבשלים 30-20 דקות, או עד שכל הנוזלים התאדו ועלי הגפן רכים. מוציאים את הצלחת והמכסה, ומכניסים לחמש דקות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בגריל עליון, להשחמה.
6 לקרם: טוחנים בבלנדר את כל חומרי הקרם (חוץ מהשמן). מזרזפים את השמן בהדרגה עד לקבלת משחה חלקה וטעימה. טועמים ומתקנים תיבול.
7 לקריספי שאלוט: קוצצים את הבצלים, מצפים בקמח ובתבלינים ומטגנים עד להשחמה ופריכות.
8 מרכיבים: מניחים קרם בתחתית הצלחת, ומעליו מסדרים את עלי הגפן. מפזרים מעל קריספי שאלוט.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.