1 מכינים פסטה: עורמים את שני סוגי הקמח על משטח, יוצרים גומה באמצע ומכניסים את הביצים. מערבבים את הביצים במזלג ומבליעים אותן לאט לאט בקמח. לשים בידיים כ-10 דקות, עד שמתגבש בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2 הרוטב: טוחנים במעבד מזון את שלושת סוגי העגבניות, הגזר, הסלרי ובצלי השאלוט יחד עם חצי כוס מים וכפית סוכר.
3 מעבירים את התערובת לסיר ומחממים תוך כדי ערבוב עד לטמפרטורה של 86 מעלות.
4 יוצקים את התערובת על בד חיתול לבן שמונח על מסננת בתוך קערה ומניחים לנוזלים לרדת.
5 מחממים מחבת עם מעט שמן זית וחצי שן שום. מוסיפים עגבניות שרי תמר, מקפיצים כמה שניות ומוציאים לקערה.
6 יוצקים לאותה מחבת את רוטב העגבניות המסונן ומחממים עד שהוא מצטמצם בשליש.
7 מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר, מרדדים בעזרת מכונת פסטה ויוצרים את הצורה הרצויה.
8 מרתיחים מי מלח (כף מלח על כל 2 ליטר מים) ומבשלים את הפסטה כדקה וחצי עד 2 דקות, למידת אל דנטה.
9 מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב המצומצם ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה היטב. מוסיפים את הפרמזן ומעט בזיליקום, מקפיצים עוד רגע ומגישים עם העגבניות המוקפצות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.