1. מתחילים בהכנת מרק דגים: שמים בסיר גדול את כל המרכיבים, מכסים במים ומתבלים במלח. מבשלים חצי שעה ומסננים לסיר אחר.
2. במחבת או בסיר קטן שמים 2 מצקות קטנות של מרק וכף חמאה. מחממים עד להמסה וליצירת אמולסיה. מוסיפים בהדרגה לסיר המרק תוך כדי ערבוב.
3. מטגנים בשמן ומעט מלח את הבצל עד לקרמול יפה אבל נמנעים מהשחמת-יתר ומשריפה שייתנו טעמים מרים. לקראת סוף הקרמול מוסיפים את הפלפל השחור, ממשיכים לקרמל עוד קצת ומכבים את האש. אחרי שמצטנן מעט קוצצים את הבצל לפיסות גסות בסכין.
4. טוחנים את הדג, מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים לאחידות, טועמים ומתקנים תיבול. מרטיבים את כף היד, משטחים בתוכה מעט מתערובת הקבב (כמו שעושים קובה), מניחים מילוי בצל מקורמל בנדיבות במרכז, סוגרים בזהירות ומקבבים היטב, כדי שהמילוי לא יצא למרק והקציצה תתפרק.
5. מבשלים את הכופתאות במרק הדגים ומגישים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.