1 חותכים את הבשר לקוביות קטנות, מתבלים במלח גס ובפלפל גרוס וצורבים על מחבת עד שמתקבל צבע טוב מכל הצדדים. מניחים בצד.
2 פורסים כרוב טרי לפרוסות דקות, מושחים בשמן זית ומתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל. מכניסים לתנור על 200 מעלות לכחצי שעה.
3 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, מבשלים במים עד שכמעט רכים ומוציאים.
4 פורסים את השום, קוצצים גזר, פלפל חריף ופלפל אדום ומטגנים על מחבת רחבה ושטוחה בשמן זית.
5 מסננים את הכרוב הכבוש ומוסיפים למחבת. מטגנים 5 דקות ותוך כדי פורסים את העגבניות לפרוסות, מוסיפים למחבת ומחזירים גם את הבשר למחבת.
6 מוסיפים לתבשיל ציר בקר עד גובה המרכיבים, וכשהכרוב יוצא מהתנור מוסיפים גם אותו.
7 מוסיפים את תפוחי האדמה לתבשיל.
8 מטגנים במחבת נקניקיות מרגז, וכשהן מוכנות חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים לתבשיל.
9 מכניסים את המחבת עם התבשיל לתנור על 200 מעלות לכ-25 דקות.
10 סלט בצל בסומאק: חותכים בצל סגול לפרוסות דקות, מניחים במסננת, מפזרים כף מלח, מערבבים ומניחים לחצי שעה.
11 סוחטים את נוזלי הבצל עם היד, מעבירים לקערה ומוסיפים פטרוזיליה, נענע, כף שמן זית, מיץ מלימון שלם, סומאק ופלפל שחור.
12 לפיתות: מערבבים בקערה קמח עם השמרים והסוכר. מערבבים במיקסר עם המים, המלח והשמן. לשים במהירות בינונית כ-8 דקות ומניחים להתפחה כשעה.
13 יוצרים פיתות קטנות ואופים בתנור לוהט בטמפרטורה המקסימלית 5-4 דקות, עד שהפיתות מוכנות.
14 מרכיבים: ממלאים כל פיתה בטחינה, בתבשיל השוקרוט ובסלט הבצל והסומאק.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.