1 מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח ולשים היטב. מעט לפני סיום הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח שעה וחצי.
2 לשים את הבצק שוב, ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.
3 קורצים חתיכות בצק, עושים חור באמצע ומכניסים לשמן חם. מטגנים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
4 זעלוק: שורפים על אש פתוחה או בתנור את החציל, הפלפלים והעגבנייה. מקלפים וקוצצים לקוביות קטנות.
5 במחבת חמה מחממים מעט שמן, שום ותבלינים, מוסיפים את הירקות ומבשלים כ-10 דקות.
6 דבש שקדים: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים רתיחה עדינה ומצמצמים את הסירופ. מוסיפים שקדים (או קשיו או בוטנים) קצוצים דק.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.