להכנת המטבוחה:
1 מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית חם.
2 מגרדים פנימה את העגבניות ללא הנוזלים.
3 מוסיפים את שיני השום, הצ'ילי, האנשובי, זיתים, חמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח.
4 מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון.
5 ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול.
לעגבניות והבצק:
1 חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד.
2 מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
3 לאחר מכן, מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שיישאו אותן לגובה בזמן האפייה.
4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות.
5 מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים.
6 אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת.
להגשה:
7 מסדרים בצלחת את העגבניות, ממלאים אותן במטבוחה המבושלת וסוגרים עם המכסים המקוריים של העגבנייה ששמרנו בצד.