1 המאפה: מערבבים במיקסר את הקמח, המיונז, המלח והמים עד שמתקבל כדור בצק (זה לוקח לפחות 5 דקות).
2 מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים בגודל של פיתה קטנה ואופים ב-170-180 מעלות עד שהבצק מוזהב ואפוי.
3 מקלפים את אחד החצילים לאורך, ומשאירים פסי קליפה במרווחים שווים (דוגמת זברה). פורסים, מתבלים במעט מלח ומניחים בצד.
4 את החציל השני מכניסים בשלמותו לתנור שחומם ל-180 מעלות, ולידו בתבנית מניחים את הפלפל החריף. צולים עד שהחציל רך, כחצי שעה, ובמהלכה מסובבים את החציל פעם אחת.
5 מניחים לחציל להצטנן ומוציאים את בשרו לקרש חיתוך. קוצצים, ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה טחינה גולמית, שום כתוש ומיץ לימון, מערבבים וזולפים מעט שמן זית.
6 בזמן שהחציל בתנור מטגנים את פרוסות החציל השני ומחצית מפרחי הכרובית בשמן. את החצי השני של הכרובית חולטים במים ואז מטגנים בבלילת הטמפורה.
7 לביבות הירק: מגררים בפומפייה זוקיני, תפוחי אדמה ובצל לבן. מערבבים בקערה יחד עם עשבי התיבול הקצוצים ומעט קמח. מכניסים את התערובת לרינגים עגולים קטנים ומטגנים במחבת.
8 ההרכבה: מניחים את תחתיות הבצק על כלי הגשה, מורחים כמות יפה של טחינה וכף מממרח החצילים. מניחים על כל פרוסה חתיכת פלפל חריף קלוי, פרוסה מהחציל המטוגן, פרח כרובית מטוגן וביצה קשה.
9 פורסים את פרחי הכרובית בטמפורה לפרוסות ומסדרים לצד עיגולי הבצק, לקישוט. מסדרים גם את לביבות הירק.
10 מוסיפים למגש תאנים, מפזרים עליהן מעט סוכר ומקרמלים בעזרת ברנר.
11 מכינים את סלט הטאבולה: משרים את הבורגול ולאחר כ-15 דקות סוחטים אותו היטב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מגישים בתוך התאנים המקורמלות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים