אופן הכנת הפרידה:
1 מחממים מחבת לחום בינוני ומוסיפים 3 עד 4 כפות שמן זית.
2 מטפטפים מיץ לימון על הדגים ומפזרים קצת מלח על כל פילה.
3 כאשר השמן חם, מניחים את הדגים במחבת עם העור כלפי מטה (צריך להישמע רחש עדין ומכסים את המחבת).
4 לאחר כ-10 עד 15 דקות מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים על נייר מטבח עם העור כלפי מעלה (כך שהעור יישאר קריספי).
אופן הכנת שמן הכוסברה:
5 מכניסים את כל מרכיבי השמן לבלנדר וטוחנים למשך 2 דקות.
6 מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה לקערה (על מנת לקבל רק את השמן).
אופן הכנת הפלפלים הקלויים:
7 מכניסים את כל הפלפלים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה או עד שקליפת הפלפלים משחירה.
8 מוציאים מהתנור ומקלפים את הקליפה.
9 מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לכמה דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
אופן הכנת העגבניות הצלויות והשום:
10 מכניסים את עגבניות השרי וראש השום לתבנית קטנה.
11 מפזרים מעל העגבניות והשום מלח ושמן זית ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.
12 מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
13 מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.
14 מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן הכנת הקוסקוס:
15 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
16 מטגנים במחבת מחומם מראש עם שמן זית את הבצל, את השום והצילי (עד שהבצל הופך להיות שקוף). מוסיפים לקוסקוס.
17 מוסיפים את הפטרוזיליה והזיתים.
18 מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.
19 מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן הגשת המנה:
20 מניחים במרכז הצלחת שני פילטים עם העור כלפי מעלה.
21 שמים שלוש כפות גדושות מהקוסקוס לצד הדג, מסדרים ליד את העגבניות וכמה שיני שום אפויות.
22 מפזרים את שמן הכוסברה מסביב לדג בעזרת בקבוק פלסטיק עם פיה חדה (מהסוג שמשתמשים לקטשופ).
23 מזליפים מסביב לדג את רוטב הפלפלים בצורת עיגולים בגודל של מטבע (בעזרת אותו סוג בקבוק שהשתמשנו לשמן הכוסברה).