1 הבצק: מערבבים בידיים את הקמח והחמאה. מוסיפים מלח, חלמון, אורגנו ומים קרים, מערבבים, עוטפים בניילון ומכניסים לרבע שעה במקרר.
2 מבשלים את הארטישוקים בסיר קטן עם הבצל, השום, האורגנו, הרוזמרין, היין ומיץ הלימון עד שמתקבל מעין קונפי.
>> מתכונים לראש השנה
3 מבשלים את שורש הסלרי ותפוח האדמה במי מלח. מועכים לפירה ומסננים. מוסיפים שמנת מתוקה, מיץ לימון, מלח ופלפל.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מסדרים את הבצק ברינג של 15 ס"מ, מחוררים בעזרת מזלג ואופים 25 דקות.
6 בצל מטוגן: מטגנים את הבצל עם הסילאן.
7 מבשלים את השום והרוזמרין בסיר קטן עם שמן זית, מלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה.
8 מוציאים את הבסיס של הטארט מהתנור. מפזרים את הבצל מטוגן ועליו את קרם הסלרי ותפוח האדמה. מניחים מעל 5 חתיכות של עגבנייה, ומלמעלה את הארטישוק.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.