1 רוטב עגבניות: מטגנים בצל, שום, גזר וכרישה עד השחמה. מוסיפים בשר טחון וממשיכים לטגן.
2 מוסיפים עגבניות טריות, עגבניות שרי ועשבי תיבול.
3 קוצצים את העגבניות המשומרות ומוסיפים, יחד עם רסק עגבניות וסילאן. מבשלים 45 דקות לפחות, ואם צריך להוסיף מים – מוסיפים. מתבלים.
4 בשמל: מערבבים את החמאה והקמח על אש נמוכה עד שנוצרת רביכה. מוסיפים חלב לאט לאט ומערבבים 10 דקות ללא הפסקה. כשהתערובת נעשית קרמית וצמיגית מוסיפים פרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ומורידים מהאש.
5 חותכים את דפי הלזניה לגודל של הפחית ומבשלים במים רותחים על לדרגת אל דנטה.
6 הרכבת המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מניחים עלה לזניה בקופסת השימורים, עליו מעט רוטב ושוב עלה לזניה, וחוזר חלילה בערך 10 פעמים. מוסיפים רוטב בשמל וסוגרים את הפחית. אופים 17 דקות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.