1 הקיצ'רי: בסיר מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים עדשים אדומות, אורז, מלח ורסק עגבניות. מוסיפים את המים החמים והפפריקה. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאורז והעדשים מתחילים להתרכך.
2 במקביל מטגנים את הבצל השלם ואת ראשי השום. תוך כדי טיגון ואחרי ההזהבה, מוסיפים בהרט, כורכום ומלח. כשהאורז מוכן, שופכים אליו את כל הבהרט המתובל ומערבבים.
3 הביצה העלומה: בסיר נמוך ממסים את גבינות העזים עד שהן מגיעות למצב נוזלי. מנמיכים להבה ומכניסים פנימה את הביצה בזהירות. מכסים מדי פעם במכסה כדי שהצהוב יישאר. ברגע שהחלבון מתמזג עם הגבינה והם הופכים למקשה אחת - מורידים מהאש. מצננים מספר שניות ומוציאים בזהירות עם כף מחוררת.
4 ההגשה: מעבירים את הביצה לצלחת שנראית כמו ביצת עין. פוצעים את הביצה והחלבון כך שהחלמון ייזל על הגבינה. מסדרים את הקיצ'רי בקערה ומסדרים מסביב שיני שום מהסיר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.