בצק פסטה:
1 עורמים את הקמח על משטח עבודה ויוצרים גומחה במרכז. שמים במרכז הגומה את שאר המרכיבים ומתחילים לערבב וללוש עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר של חצי שעה.
2 מרדדים את הבצק במכונת פסטה בהדרגתיות עד השלב האחרון. חותכים לצורת פטוצ'יני.
קרם שורש סלרי:
1 מקלפים את שורשי הסלרי וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים בסיר עם מים רותחים עד לריכוך.
2 קוצצים את השאלוט והשום ומטגנים במחבת חמה עם חמאה.
3 מסננים את הסלרי ושומרים מעט ממי הבישול בצד. את הסלרי מוסיפים לשום והשאלוט ומתבלים במלח ופלפל.
4 טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי המחבת יחד עם השמנת ומעט ממי הבישול של הסלרי, מתקנים טעמים ומוסיפים את השמן אגוזי מלך.
רוטב:
1 קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במחבת על חום גבוה עם חמאה ועלי הטרגון בשלמותם (עם הגבעול).מוסיפים חומץ יין לבן ומחכים עד לאידוי. מורידים מהאש, מוסיפים את השמנת, קמצוץ מלח הודי, פלפל שחור ודאשי לפי הטעם ומערבבים הכל.
2 מוסיפים את פטריות השימאג'י ומקלות הסלרי.
תוספות:
1 אבקת פטריות: מחממים תנור ל-160 מעלות ומייבשים את פטריות השיטאקי במשך 10 דקות. וטוחנים יחד עם אגוזי המלך הקלויים לכדי אבקה.
2 סטייק פטריית מלך היער: פורסים פרוסה יפה מפטריית מלך היער וחורצים על הגב שלה חתכים לאורך ולרוחב, כמו לסטייק. צורבים במחבת חמה עם מעט שמן זית.
3 קרפצ'יו שמפיניון: מקלפים פטריות שמפיניון וחותכים לפרוסות דקות כמו קרפצ'יו.
4 עלי סלרי מטוגנים: מפרידים עלי סלרי מהגבעול, שוטפים ומייבשים היטב. מטגנים בשמן עמוק.
הרכבת המנה:
1 מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפטוצ'יני עד למידת עשייה אל דנטה.
2 שמים בצלחת קרם של שורש סלרי.
3 מערבבים בקערה נפרדת את הפסטה עם הרוטב ומניחים מעל קרם הסלרי.
4 מפזרים את קרפצ'יו פטריות השמפיניון ובמרכז מניחים את סטייק פטריית מלך היער ועלי הסלרי המטוגנים.מפזרים בעדינות מאבקת האגוזים והפטריות ומעט מלח הודי. מזלפים נקודות שמן זית על הקרם מסביב לפסטה.
המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.