קציצות
1 קוצצים עם סכין את פילה הפלמידה (קוביות קטנות, בערך 3-5 מ"מ).
2 מערבבים את כל החומרים בידיים.
3 צרים קציצות גדולות מוארכות ומטגנים בשמן חצי עמוק. רק להשחים בעדינות את הקציצות.
4 את הקציצות המטוגנות מכניסים לרוטב עשבי התיבול ומבשלים 10 דקות. אם הנוזלים לא מכסים את הקציצות, הופכים באמצע.
רוטב עשבי התיבול
1 מטגנים שני בצלים עד שנעשים שקופים.
2 מוסיפים את השום, הפלפל החריף ועשבי התיבול הקצוצים ומטגנים במשך דקה תוך ערבוב.
3 מוסיפים את המים ומיץ הלימון.
4 מבשלים במשך 5 דקות ומכניסים את הקציצות המטוגנות.
הכנות נוספות
1 מוציאים עם כף את בשר החצילים הקלויים, קוצצים גס ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל שחור.
2 קולים את הפלפל, מכניסים למשך כמה דקות לשקית ניילון וקולפים. אפשר להשאיר טיפה קליפה שרופה. חותכים לסרטים צרים ומתבלים בשמן זית.
3 מקטינים את גובה החלה על ידי חיתוך החלק העליון, 2 ס"מ מהקצה והחלק התחתון, 5 ס"מ מהתחתית. מסירים את פנים החלה גם מהתחתית וגם מהחלק העליון, כך שנוצרת "אמבטיה" אשר תכיל את הקציצות ו"גג" עם מקום נוסף למילוי. את פנים החלה שהסרנו ניתן לנצל לטובת הלחם הדרוש לקציצות.
להרכבת המנה
1 בתחתית החלה, מפזרים שכבה נאה של חצילים קלויים.
2 על החצילים, מניחים קציצות בצפיפות.
3 על הקציצות מפזרים את העלים הירוקים וסרטי פלפל קלוי, כך שכך המילוי עובר את גובה תחתית הסנדוויץ'.
4 מטפטפים בנדיבות מרוטב עשבי התיבול על הכול.
5 מסדרים לאורך הסנדוויץ' פרוסות ליים קלוף.
6 מטפטפים מהרוטב גם על כיסוי הסנדוויץ' וסוגרים אותו.
7 עוטפים הדוק בנייר וחותכים עם סכין באמצע הסנדוויץ.
8 מגישים בתאבון. טעים גם קר וגם חם.