1 מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק למעט הצ'ילי במעבד מזון, עד שמתקבל בצק.
2 לשים קצרות ידנית, ומטמיעים בפנים את הצ'ילי (אמור להתקבל בצק מנוקד באדום). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים. אם המלית דלילה מדי מוסיפים עוד כפית של פירורי לחם.
4 קולים את הפלפלים השונים בתנור עד להשחמה. לאחר שהם מתקררים מקלפים אותם וקוצצים.
5 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ולאחר דקה את הפלפלים. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
6 לאחר התרככות הפלפלים מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול אם יש צורך.
7 טוחנים את הרוטב בבלנדר ידני ומסננים.
8 מרדדים את הבצק במכונת פסטה (תוך כדי קימוח מתמיד של הבצק). חותכים את עלי הפסטה לריבועים, מוסיפים כפית מהמילוי, מקפלים את הריבוע למשולש ויוצרים את צורת הטורטליני (ניתן ליצור גם רביולי במקום).
9 מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים את הטורטליני. לאחר שהם צפים מחכים 2 דקות ומוציאים מהמים.
10 מוסיפים את הטורטליני המוכנים לרוטב ומערבבים היטב. מגישים עם פרמזן ועלה בזיליקום טרי.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים