1 שוטפים את האורז, מסננים ומטגנים במעט שמן זית בסיר נמוך או במחבת. מוסיפים כל פעם בהדרגה את ציר העוף ומערבבים. האורז צריך להיות דביק ומבושל אך לא נוזלי מידי. חשוב לצנן את האורז לאחר הבישול כדי שיהיה אפשר לגלגל אותו לכדורים.
2 מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את כל חומרי המלית מלבד העוף. מטגנים מעט ומוסיפים את קוביות העוף הקצוצות. מטגנים מעט ומעבירים לקערה.
3 הציפוי: שמים את שני סוגי השומשום בקערה עם מעט פנקו. בקערה נוספת טורפים 2 ביצים.
4 מרטיבים מעט את היד, משטחים כמות קטנה של אורז על היד, ממלאים במעט חזה עוף וסוגרים מהצדדים. אם יש חורים בכדור אפשר לתקן עם עוד אורז.
5 טובלים את הכדור בביצה ובתערובת השומשום והפנקו ומטגנים בשמן עמוק.
6 האיולי: בקערה כותשים שום למחית ומוסיפים החלמונים. מתחילים לטרוף ולאט לאט מזלפים שמן זית תוך עדי ערבוב, עד קבלת מרקם הדומה למיונז. מוסיפים מחית קארי ומתבלים במלח ופלפל.
7 מגישים את הכדורים לצד האיולי ומקשטים בפיסטוקים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים