1 מתחילים בבצק לחלת בריוש: שמים בקערת המיקסר מים, שמרים וסוכר ומניחים ל-5 דקות. מוסיפים את הביצה, קמח, חמאה ומלח בהדרגה ולשים 7 דק – מוסיפים בוטנים. מתפיחים 40 דקות.
2 לאחר התפיחה מעצבים שני מלבנים של בצק, ואופים ב-180 מעלות, 25 דקות.
3 גלידת במבה: מערבבים בקערה את כל חומרי הגלידה ומעבירים למכונת גלידה.
4 חמאת בוטנים: טוחנים בוטנים במעבד מזון במהירות מקסימלית, עד שהשמן משתחרר ונוצרת חמאה חלקה. מוסיפים מלח ומייפל ומעבירים למקרר.
5 ריבת ענבים: שמים בסיר ענבים מים וסוכר, ומבשלים על אש בינונית 60-45 דקות. מסננים את הנוזלים לקערה ומועכים את הענבים דרך המסננת למיצוי הטעם. מעבירים למקרר.
6 טוויל במבה: מערבבים את כל החומרים (חוץ מהבמבה) בקערה ומורחים עם מרית או לקקן שטוח על נייר אפייה. מפזרים פירורי במבה מעל ומכניסים לתנור ל-5 דקות.
7 פרנצ' טוסט – מערבבים את כל חומרי הבלילה. ממיסים חמאה במחבת, פורסים פרוסה בעובי 2-3 ס"מ מהבריוש, טובלים בבלילה ומטגנים את הבריוש משני הצדדים.
8 מרכיבים: על צלחת שטוחה יוצקים 3 כפות ריבה ומניחים במרכז את הפרנץ' טוסט. מורחים מעליו חמאת בוטנים ומניחים את הטוויל. מעל הכל מניחים כדור גלידה ומגישים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.