1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
2 מכינים את הציר: קוצצים גס את הסלק, הבצל, הגזר, שיני השום, הסלרי ושורש הפטרוזיליה. מניחים בסיר עם הרבה מים, מוסיפים את עלה הדפנה, הפטרוזיליה והתימין, מרתיחים ומבשלים חצי שעה. מסננים לקבלת מרק צח ומבשלים עד שהמרק מצטמצם לציר.
3 מכינים את הראגו: קוצצים בפולסים במעבד מזון את הבצל, השום, הגזר והסלרי.
4 מטגנים במחבת גדולה את חזה האווז. מניחים בצד. באותה מחבת מטגנים את הירקות הקצוצים. מוסיפים את הבשר הטחון והכבדים – את הבשר הטחון מפוררים תוך כדי בישול. מחזירים את חזה האווז, מוסיפים את הציר – רק לכיסוי, ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים. מתבלים במלח ופלפל.
5 מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומטגנים מעט על אש נמוכה. מוסיפים חלב ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים אגוז מוסקט וטורפים פנימה חלמון ביצה. מערבבים ולבסוף מוסיפים את הפרמזן המגורר.
6 מכינים את הפטריות: קוצצים גס בצל ופטריות. מטגנים במעט שמן ומתבלים במלח ופלפל.
7 פותחים את בצק הפסטה לעלה ארוך, על ידי רידוד במכונת פסטה (עד עובי מספר 6 במכונה). מבשלים את עלה הבצק במים רותחים ומומלחים, עד לדרגת אל דנטה. מעבירים למי קרח.
8 במקביל, מערבבים את הבשמל עם מעט ציר.
9 מניחים מעט בשמל בתחתית התבנית, מניחים מעל את קצה העלה המבושל (לא חותכים אותו למלבנים), מעליו ראגו ופטריות. מקפלים את העלה כך שיכסה את שכבת הבשר ומפזרים מעליו רוטב בשמל וגבינת פקורינו. כך ממשיכים את השכבות באותו הסדר, עד שהתבנית מתמלאת. מסיימים עם רוטב בשמל.
10 אופים חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות.
11 בזמן שהלזניה בתנור מחממים את שאריות הציר ומוסיפים לו 10 גרם חמאה.
12 ההגשה: מניחים את הלזניה על צלחת, שופכים מסביב ציר ומפזרים נבטים לקישוט.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל מתכוני התכנית