1 מתחילים בבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, האגוזים, אבקת הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
2 מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
3 עוטפים ומקררים שעה לפחות.
4 ממשיכים עם הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה.
5 מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
6 מוסיפים בהדרגה את הפקאנים, ואחריהם את הביצה והווניל.
7 לאחר שהביצה נטמעת בקרם מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים כמה שניות נוספות.
8 מחממים תנור ל-150 מעלות. מרדדים את הבצק בתבנית, מחוררים בעזרת מזלג, ומכניסים לאפייה עיוורת עם משקולות פאי במשך 5 דקות.
9 מורידים את משקולות הפאי ומחזירים לאפייה (לא מכוסה) לעוד 4 דקות. מניחים לצינון מלא.
10 מרכיבים את הטארט: מורחים את הקרם על הבצק שהתקרר בשכבה אחידה.
11 מסדרים את התאנים על הקרם ומברישים אותן בתערובת החמאה והסילאן.
12 אופים במשך 40-35 דקות ב-160 מעלות.
13 להגשה: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקצף רך, מוסיפים את היוגורט ומקציפים עוד עד שהתערובת יציבה. אפשר לפזר גם אבקת סוכר ואגוזים קלויים במלח.