קובה סלק / מירי עזרא

המרכיבים:

3 בצלים

2 גבעולי סלרי

3 סלקים

שמן לטיגון

מלח

סוכר

מלח לימון

מיץ לימון

לבצק הקובה:

2 כוסות סולת

מעט שמן

מלח

חצי כוס מים

למילוי:

רבע קילו בשר טחון

בצל, קצוץ

סלרי, קצוץ

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות.
  2. מקלפים את הסלק וחותכים לרצועות דקות.
  3. מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן. כשהוא נהיה שקוף מוסיפים את הסלרי ורצועות הסלק.
  4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  5. מכינים את בצק הקובה: מערבבים בקערה סולת, שמן ומלח, ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת עיסה שמזכירה בצק רך ונעים למגע. מניחים בצד ל-20 דקות.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
  7. מתבלים את המרק במלח, סוכר, מעט מלח לימון ומוסיפים עוד מים אם צריך. מבשלים עד שהסלק רך.
  8. מכינים קובה: לוקחים כדור קטן מהסולת ומשטחים על כף יד רטובה הכי דק שאפשר. לוקחים מעט מתערובת המילוי, מניחים באמצע, סוגרים ומגלגלים לכדור. ממשיכים כך עם כל הסולת וכל המילוי.
  9. לאחר שהסלק התרכך מוסיפים את הקובות למרק. סוחטים לימון, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כחצי שעה. 
    קובה סלק של מירי עזרא (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12

ריזוטו לימון / נטלי אמרל מזרחי

המרכיבים:

לריזוטו:

3 בצלי שאלוט

4 כפות שמן זית

כוס אורז ארבוריו (או אורז אחר לריזוטו)

רבע כוס יין לבן

כפית חמאה

4 כוסות ציר עוף

2 כפות מיץ לימון

2 כפות פרמזן מגוררת

כפית מלח

כפית פלפל טחון טרי

קליפה מגוררת מלימון אחד

לשמן פטרוזיליה:

חצי כוס שמן זית

צרור קטן של פטרוזיליה

מעט מלח

מעט פלפל שחור

כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. קוצצים דק את השאלוט ומבשלים בשמן זית עם קמצוץ מלח במשך 10 דקות על אש נמוכה. משאירים מכוסה שימשיך להתרכך באדים.
  2. מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות.
  3. מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים חמאה ומערבבים עוד דקה.
  4. מוסיפים כוס של ציר עוף ומערבבים עד שהוא כמעט נספג כולו. מוסיפים כוס נוספת יחד עם 2 כפות של מיץ לימון.
  5. ממשיכים בהוספת הציר והערבוב עד שהאורז מבושל, ומצמצמים את הנוזלים עד שאפשר להעביר כף על תחתית הסיר והיא משאירה שביל.
  6. מורידים מהאש, מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים פלפל שחור טחון טרי, מלח וקליפת לימון מגוררת, מכסים את הסיר ומשאירים ל-3-4 דקות.
  8. מכינים שמן פטרוזיליה: טוחנים את השמן עם פטרוזיליה, מלח, פלפל ומיץ לימון לקבלת תערובת חלקה. מזלפים על הריזוטו ומגישים. 
ריזוטו לימון של נטלי אמרל מזרחי (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12

פסטה פיצ'י תרד / איתי דגן

המרכיבים:

לבצק:

140 גרם קמח פסטה

140 גרם קמח דורום

חצי שקית עלי תרד בייבי

חופן עלי תרד ניו זילנדי

לרוטב:

2 כפות שמן זית

30 גרם חמאה

2 שיני שום, כתושות

מיץ מרבע לימון

קליפה מגוררת מלימון שלם

פלפל שחור גרוס

מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים ולשים את הבצק ביד עד שהוא קצת דביק אבל לא יותר מדי.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  3. מחממים סיר עם מים והרבה מלח, לבישול הפסטה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ וחותכים לרצועות שוות באורכן ובעוביין (כ-20 רצועות).
  5. מרדדים כל רצועה ביד לצורה של שעועית עם קצוות דקים.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית וחמאה.
  7. מבשלים את הפסטה במים הרותחים עד שהיא צפה ומעבירים ישירות למחבת.
  8. מוסיפים שום, מיץ לימון ומעט ממי הבישול.
  9. מגישים עם קליפת לימון מגוררת, פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי. 
    פסטה פיצ'י תרד של איתי דגן (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12