קובה סלק / מירי עזרא
המרכיבים:
3 בצלים
2 גבעולי סלרי
3 סלקים
שמן לטיגון
מלח
סוכר
מלח לימון
מיץ לימון
לבצק הקובה:
2 כוסות סולת
מעט שמן
מלח
חצי כוס מים
למילוי:
רבע קילו בשר טחון
בצל, קצוץ
סלרי, קצוץ
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות.
- מקלפים את הסלק וחותכים לרצועות דקות.
- מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן. כשהוא נהיה שקוף מוסיפים את הסלרי ורצועות הסלק.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- מכינים את בצק הקובה: מערבבים בקערה סולת, שמן ומלח, ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת עיסה שמזכירה בצק רך ונעים למגע. מניחים בצד ל-20 דקות.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
- מתבלים את המרק במלח, סוכר, מעט מלח לימון ומוסיפים עוד מים אם צריך. מבשלים עד שהסלק רך.
- מכינים קובה: לוקחים כדור קטן מהסולת ומשטחים על כף יד רטובה הכי דק שאפשר. לוקחים מעט מתערובת המילוי, מניחים באמצע, סוגרים ומגלגלים לכדור. ממשיכים כך עם כל הסולת וכל המילוי.
- לאחר שהסלק התרכך מוסיפים את הקובות למרק. סוחטים לימון, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כחצי שעה.
ריזוטו לימון / נטלי אמרל מזרחי
המרכיבים:
לריזוטו:
3 בצלי שאלוט
4 כפות שמן זית
כוס אורז ארבוריו (או אורז אחר לריזוטו)
רבע כוס יין לבן
כפית חמאה
4 כוסות ציר עוף
2 כפות מיץ לימון
2 כפות פרמזן מגוררת
כפית מלח
כפית פלפל טחון טרי
קליפה מגוררת מלימון אחד
לשמן פטרוזיליה:
חצי כוס שמן זית
צרור קטן של פטרוזיליה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
- קוצצים דק את השאלוט ומבשלים בשמן זית עם קמצוץ מלח במשך 10 דקות על אש נמוכה. משאירים מכוסה שימשיך להתרכך באדים.
- מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים חמאה ומערבבים עוד דקה.
- מוסיפים כוס של ציר עוף ומערבבים עד שהוא כמעט נספג כולו. מוסיפים כוס נוספת יחד עם 2 כפות של מיץ לימון.
- ממשיכים בהוספת הציר והערבוב עד שהאורז מבושל, ומצמצמים את הנוזלים עד שאפשר להעביר כף על תחתית הסיר והיא משאירה שביל.
- מורידים מהאש, מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב.
- מוסיפים פלפל שחור טחון טרי, מלח וקליפת לימון מגוררת, מכסים את הסיר ומשאירים ל-3-4 דקות.
- מכינים שמן פטרוזיליה: טוחנים את השמן עם פטרוזיליה, מלח, פלפל ומיץ לימון לקבלת תערובת חלקה. מזלפים על הריזוטו ומגישים.
פסטה פיצ'י תרד / איתי דגן
המרכיבים:
לבצק:
140 גרם קמח פסטה
140 גרם קמח דורום
חצי שקית עלי תרד בייבי
חופן עלי תרד ניו זילנדי
לרוטב:
2 כפות שמן זית
30 גרם חמאה
2 שיני שום, כתושות
מיץ מרבע לימון
קליפה מגוררת מלימון שלם
פלפל שחור גרוס
מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
- שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים ולשים את הבצק ביד עד שהוא קצת דביק אבל לא יותר מדי.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים סיר עם מים והרבה מלח, לבישול הפסטה.
- מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ וחותכים לרצועות שוות באורכן ובעוביין (כ-20 רצועות).
- מרדדים כל רצועה ביד לצורה של שעועית עם קצוות דקים.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית וחמאה.
- מבשלים את הפסטה במים הרותחים עד שהיא צפה ומעבירים ישירות למחבת.
- מוסיפים שום, מיץ לימון ומעט ממי הבישול.
- מגישים עם קליפת לימון מגוררת, פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי.