פטריות ממולאות בשר וחצילים קלויים / אריה רוזנשטוק ופושה צ'רנוב

המרכיבים:

פטריות גדולות למילוי

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

למילוי:

300 גרם בשר טחון

שמן זית לטיגון

1 חציל גדול, קלוי ומקולף

כף עלי תימין טריים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

לבשמל:

100 גרם חמאה

3 כפות קמח

חצי ליטר חלב

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבשר בשמן זית כ-10 דקות. מוסיפים תימין.

2 . קוצצים את בשר החציל ומוסיפים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מטגנים הכל יחד עוד דקה.

  1. מורידים מהאש ומניחים לצינון.
  2. מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר. מטגנים את הקמח, מוסיפים חלב ומערבבים במטרפה ללא הפסקה.
  3. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לחמם תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מסירים מהאש.
  4. ממלאים את הפטריות בתערובת הבשר ומסדרים בתבנית.
  5. יוצקים רוטב בשמל על הפטריות ומפזרים גבינה מגוררת.
  6. אופים ב-180 מעלות עד הזהבה. 

סטיקי טופי פודינג / נטלי מזרחי אמרל וניסים זלייט

המרכיבים:

לפודינג:

220 גרם תמר מג'הול

175 מ"ל מים חמים

2 ביצים

85 גרם חמאה

140 גרם סוכר

175 גרם קמח

1 כפית סודה לשתייה

100 מ"ל חלב

לרוטב הטופי:

175 גרם סוכר

50 גרם חמאה

200 מ"ל שמנת מתוקה 38%

לקרם מסקרפונה:

2 כוסות גבינת מסקרפונה

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף סוכר

מקל וניל או מחית וניל

אופן ההכנה:

  1. 1. הפודינג: קוצצים את התמרים ומשרים במים חמים כ-20 דקות. מייבשים ומועכים במזלג למשחה (שומרים את מי ההשריה להמשך המתכון).
  2. 2. טורפים ביצים בקערה קטנה. בקערה נפרדת מקציפים את החמאה והסוכר יחד עד שהם מאוחדים.
  3. 3. מוסיפים את הביצים לתערובת החמאה והסוכר בהדרגה.
  4. 4. בקערה נוספת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה.
  5. 5. מוסיפים לתערובת הביצים, החמאה והסוכר את החלב והקמח לסירוגין. מערבבים בעדינות עד להטמעה ואז מוסיפים את התמרים (התערובת נוזלית וזה בסדר).
  6. 6. משמנים ומקמחים תבנית מאפינס, שופכים פנימה את הבלילה ואופים ב-180 מעלות 18-20 דקות. בינתיים מתחילים להכין רוטב טופי.
  7. 7. לרוטב טופי: ממיסים סוכר וחמאה על להבה בינונית עד שהם מתקרמלים מעט. מוסיפים בזהירות מחצית מכמות השמנת המתוקה. מערבבים היטב ונזהרים מגלישה.
  8. 8. כשהרוטב מסמיך מעט מוסיפים את החצי השני של השמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
  9. 9. במחבת נפרדת מצמצמים את המים שנשארו מהשריית התמרים. אחרי שרוטב הטופי נח ומתקשה מעט מוסיפים אליו את מי התמרים.
  10. 10. שופכים את רוטב הטופי על עוגות הפודינג ברגע שהן יוצאות מהתנור, ומניחים לו להיספג בהן לגמרי.
  11. 11. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, סוכר ווניל עד לקבלת קרם יציב וחלק. יש להימנע מהקצפת יתר, אחרת התערובת תתפרק.
  12. מגישים את המאפינס עם הקרם.

הכמות מתאימה ל-6 מנות. 

סטיקי טופי פודינג - נטלי מזרחי וניסים זלייט (צילום: נמרוד סונדרס)
צילום: נמרוד סונדרס

ספרינג רול פולנטה / ראיה אריקה מיריאן ומירי עזרא

המרכיבים:

לטורטיות:

200 גרם קמח לבן רב תכליתי

300 גרם מים

חצי כפית מלח

למילוי:

5 קלחי תירס לבן

ליטר חלב

5-6 כפות חמאה

3-4 כפות גבינת מסקרפונה

מלח

פלפל שחור

לטיגון:

שמן זרעי ענבים לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

הטורטיות:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שאין גושים.
  2. מחממים מחבת בינונית על אש נמוכה. טובלים מברשת בבלילה ומברישים את המחבת במשיכות עגולות לקבלת צורה עגולה ודקה. הטורטיות מוכנות כשהשוליים והמרכז מבושלים והבצק עדיין גמיש. מכינים כך את כל הבלילה.

המילוי:

  1. מחממים את החלב עם 2 כפות מהחמאה בסיר מעל להבה בינונית.
  2. מורידים את גרגירי התירס מ-4 מהקלחים (קלח אחד משאירים שלם) ומוסיפים לסיר את השיניים וגם את הקלח השלם. מבשלים 8-10 דקות.
  3. מסננים את גרגירי התירס, טוחנים בבלנדר עם כף חלב, ומעבירים דרך מסננת דקה. מוסיפים כף מהמסקרפונה ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחלקים את הקרם לשתי קערות.
  4. את התירס השלם מורחים בחמאה וצולים בגריל או בטאבון עד שהוא מתחיל לשנות צבע לחום מכל הכיוונים.
  5. מורידים את הגרעינים מהקלח. את מחציתם מוסיפים לקערה אחת של קרם למילוי ואת מחציתם השנייה שומרים לקישוט המנה.

הגלגול והטיגון:

  1. מחממים שמן ענבים לטיגון עמוק. זורקים פנימה מעט מאוד בלילה – אם נוצרות סביבה בועות, השמן מוכן לטיגון.
  2. פורסים את הטורטיות על משטח העבודה. מניחים על כל טורטייה כף או יותר מהקרם עם גרעיני התירס. מקפלים את שני הצדדים של הטורטייה פנימה ומגלגלים, כמו סיגר. מרטיבים את האצבעות ובעזרת המים מדביקים את הבצק. אם נשארות חתיכות בצק בולטות חותכים אותן, כדי שלא יישרפו בטיגון.
  3. מטגנים רול אחד או שניים בכל פעם, עד שהם זהובים יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

הגשה:

מסדרים קרם תירס (ללא גרגירים) על הצלחת, מניחים את הספרינג רולס ומפזרים גרגירי תירס ומעט פלפל שחור. 

ספרינג רול פולנטה - ראיה מיריאן ומירי עזרא (צילום: נמרוד סונדרס)
צילום: נמרוד סונדרס