קובה אורז | מירי עזרא

מרכיבים:

1 כוס אורז
רבע קילו חזה טחון
רבע קילו בשר בקר טחון
בצל מעט מלח
מעט פלפל שחור
כף כורכום
תרמיל הל שלם (מספיק אחד)
רבע כפית בהרט
שמן קנולה לטיגון

אופן הכנה:

1.משרים אורז במים חמים למשך 10 דקות ומסננים.

2.מערבבים את בשר החזה הטחון והאורז, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד עד להכנת הבשר למילוי הקובה.

3.קוצצים בצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומתבלים.

4.מניחים לקירור ובמקביל מרתיחים מים עם כף של כורכום.

5.לוקחים מעט מתערובת חזה העוף והאורז, משטחים על כף יד רטובה מעט ומניחים במרכז מעט בשר טחון. סוגרים, מגלגלים לכדור, משטחים מעט ומניחים בצד. חוזרים על פעולה עם כל הכמות שנותרה.

6.כשהמים עם הכרכום רותחים מכניסים את הקובות פנימה ומבשלים 40 דקות.

7.מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקובות משתי הצדים עד להשחמה וקריספיות.

לינגוויני בחמאת פלפל שחור ולימון, עם קרעי ארטישוק ובזיליקום | אבישג פארי

מרכיבים:

חצי חבילת פסטה
2 כפות פלפל שחור גרוס
100 גרם חמאה
2 כפות שמנת
2 ארטישוקים משומרים
10 עלי בזיליקום
חצי ליים סחוט או 2 פינגר ליים

אופן הכנה:

1.מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2.קולים את הפלפל השחור במחבת במשך כמה דקות.

3.מוספים חמאה רק עד להמסה (נזהרים לא "לשבור" את החמאה. אם החמאה נשברת מוסיפים מעט מים קרים וקוביית חמאה קרה).

4.חותכים את הארטישוקים לקרעים, קוצצים 10 בזיליקום ומוסיפים למחבת. מוסיפים שמנת ולימון/ליים ומלח לפי הטעם.

5.מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים.

6.מעבירים לצלחת, מגררים מעל פרמזן ומגישים.

לינגוויני ארטישוק מאסטר שף (צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12)
צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12

קאצ'יו אה פפה | עמית בזילר

מרכיבים:

חצי חבילה של פסטה פטוצ'יני
50 גרם חמאה
50 מ״ל מים
15 גרם פלפל שחור גרוס
כפית מלח שטוחה ולהוסיף ע״פ טעם אישי
50 גרם פרזן
50 גרם מנצ׳גו

אופן הכנה:

1.ממיסים במחבת חמאה, פלפל ומים – מעלים חום בהדרגה ויוצרים אמולסיה. אחרי שהמרכיבים מתאחדים מורידים מהאש.

2.מבשלים את הפסטה עד שמגיעים למרקם הרצוי (עדיפות לאל דנטה), כשלוקחים בחשבון שהפסטה תמשיך קצת להתבשל ברוטב.

3.מעבירים את הפסטה לרוטב בתוספת כמות קטנה של מי בישול פסטה על מנת לקשור הכל ומגבירים לאש גבוהה.

4.מוסיפים את הגבינות, עוברים ללהבה בינונית ומגיעים למרקם הרצוי של הרוטב (אם רוצים מוסיפים קוביית חמאה ל"סגירה" של הרוטב).

5.מעבירים לצלחת ומפזרים עוד קצת פלפל שחור.

קאצ'ו אה פפה מאסטר שף (צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12)
צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12

ריזוטו פתיתים ופסטו | דנית סופר

מרכיבים:

כוס פתיתים
100 גרם חמאה
שלושת רבעי כוס ציר עוף
חצי כוס שמנת 32 אחוז
4-5 עגבניות שרי מיובשות

לפסטו:
רבע צרור כוסברה
רבע צרור פטרוזיליה
רבע צרור נענע
100 גרם פרמזן
כפית מלח

אופן הכנה:

1.מטגנים פתיתים בשליש מכמות החמאה.

2.מוסיפים את ציר העוף ואז בהדרגה מוסיפים גם שמנת ופרמזן.

3.מוסיפים עוד שליש מכמות החמאה בהדרגה ומתקנים מלח פלפל.

4.בינתיים מכינים את הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים למחית.

5.מוסיפה בהדרגה בערך 3 כפות מהפסטו לריזוטו ומעט מים חמים.

6.צורבים בחמאה שנשארה עגבניות שרי מיובשות. חותכים אותן קצוץ ומוסיפה לריזוטו. 

7.מגררים פרמזן מעל ומגישים.

ריזוטו פסטו מאסטר שף (צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12)
צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12