מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ריבות וחמוצים

ארטישוק ירושלמי כבוש

עם עלי דפנה, הדרים ודבש

|mako| פורסם13:23
ארטישוק ירושלמי (צילום: MarkFGD, Istock)
צילום: MarkFGD, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 25-20 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ונקי (כדאי למצוא את השורשים הכי ישרים כדי להקל על הקילוף)
  • כוס חומץ הדרים
  • 5 עלי דפנה שלמים
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1 כפית מלח
  • מיץ וקליפה מלימון אחד (אפשר לסחוט ולהכניס את הקליפה ישירות לסיר)
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית טבסקו

אופן ההכנה:

1מסדרים את השורשים הקלופים בסיר גדול ומכסים במים. 2. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. 3. מסננים (שומרים את המים) ומחזירים לסיר את הארטישוקים יחד עם שתי כוסות מנוזלי הבישול. 4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מבשלים עוד 5-10 דקות ומתקנים תיבול. 5. מצננים ושומרים במקרר בצנצנת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il