1 שמים את כל החומרים, למעט התאנים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות עד שהתקבל סירופ סמיך מעט. 2. במקביל, דוקרים את התאנים עם קיסם כשלוש פעמים. 3. מכניסים את התאנים לסירופ, מביאים לרתיחה שוב ומבשלים על להבה בינונית כשעה. 4. כדי לבדוק אם התאנים מוכנות: לוקחים מעט מהסירופ החם בכף ויוצקים אל צלחת קטנה שיצאה מהפריזר. מחכים רגע. מעבירים כף על השלולית ו"חוצים" אותה: אם ה"מעבר" נשאר פתוח, סימן שהסירופ סמיך דיו, התאנים כבר משומרות דיין וזה מוכן. אם שני חצאי השלולית מתחברים-צריך לבשל עוד. 5. מקררים ומעבירים לצנצנת שקופה ארוזה יפה.