1 שוטפים היטב את האתרוגים, חוצים אותם לאורכם, מוציאים את הגרעינים ושומרים אותם בצד. פורסים את חצאי האתרוגים לפרוסות דקות, מעבירים לקערה ויוצקים מעליהם את המים.
2. צוררים את הגרעינים ואם רוצים, גם את התבלינים (שוברים את מקלות הקינמון, אם צריך) בצרור קטן מבד גאזה או מוסלין, מוסיפים לקערת האתרוגים ומשהים כך כשעתיים לפחות (עד לילה) בטמפרטורת החדר.
3. שמים את פרוסות האתרוגים עם המים בהם שרו ועם צרור הבד בסיר גדול. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 45 דקות, עד שהכמות מצטמצמת במחצית.
מוציאים את השקיק, מוסיפים את הסוכר ומביאים שוב לרתיחה, תוך בחישה. כשהסוכר נמס מבשלים ברתיחה סוערת, כרבע שעה. מכבים את הלהבה ומניחים לתערובת להצטנן. מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות (שנשטפו במים רותחים) וסוגרים את המכזה כאשר הריבה עדיין חמה. אפשר לשמור חודשים רבים בטמפרטורת החדר לפני שפותחים. אחרי הפתיחה שומרים במקרר.