1 מניחים את כל החומרים למעט ליבת התפוח בקערה בינונית. מכסים ושומרים בקירור למשך לילה שלם. בזמן זה הסוכר יתמוסס ויהפוך לסירופ ולכן מומלץ לערבב פעם או פעמיים על מנת לוודא שכל הסוכר מתמוסס ושלא נותרים גבישי סוכר.
2 למחרת מכניסים למקפיא צלוחית קטנה. הצלוחית תעזור לנו מאוחר יותר לבדוק האם הריבה מוכנה.
3 מעבירים את תכולת הקערה לסיר עמוק, מוסיפים את ליבת התפוח ומבשלים על גבי להבה גבוהה את התערובת כ-15 דקות, מערבבים מידי פעם. במידה ונוצר קצף מסירים אותו בעזרת כף.
4 על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה, מוציאים את הצלוחית הקפואה מהמקפיא. מטפטפים עליה כפית של ריבה ומאפשרים לריבה להתקרר ולהתייצב (הקור של הצלחת מסייע לעשות זאת במהירות). מעבירים אצבע במרכז התערובת, במידה והתערובת נשארת יציבה ומופרדת, ולא מתחברת בחזרה אל הפס שיצרנו, זה סימן שהריבה מוכנה. במידה והתערובת נוזלית, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות וחוזרים שוב על הבדיקה עם הצלוחית הקפואה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות נוספות.
5 מוציאים את ליבת התפוח, מעבירים את הריבה לצנצנת המעוקרת, סוגרים ושומרים בקירור.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!