ארטישוקים ממולאים בשר | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
לבלוג של יונית צוקרמן
כל המתכונים לסוכות
1 מבשלים את לבבות הארטישוק בסיר לחץ רבע שעה, כדי לוודא שהם יספיקו להתרכך ולקצר את זמן הבישול הסופי. מצננים.
2 מערבבים את כל חומרי הקציצות עד שמתקבלת עיסה אחידה.
3 ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר, מהדקים היטב ומניחים בצד.
4 הרוטב: מטגנים את הבצל והפלפל עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את המנגולד, השמיר והסלרי ומטגנים 2-3 דקות.
5 שוטפים את החומוס ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
6 מפזרים מלמעלה את התבלינים ומערבבים טוב טוב.
7 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים וסוחטים פנימה חצי לימון (אפשר להוסיף גם פרוסות לימון דקיקות).
8 מסדרים את תחתיות הארטישוק בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30-40 דקות. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים.